Baileys szelet

  




 A tésztához:
4 tojás
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl lefőzött feketekávé
fél csomag sütőpor
A tészta meglocsolásához:
1 dl elkészített cappuccino

A krémhez:

3 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mogyorós cappuccino por
1 dl rum
1 dl tejföl

A tésztához a tojások fehérjét felverjük kemény habbá, belekeverjük a sárgákat és a többi alapanyagot, majd jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt, 35 × 27 cm-es tepsiben 200°C-on 15-20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a cappuccino port, a rumot, végül a tejfölt. A kihűlt tésztát locsoljuk meg 1 dl cappuccinoval és kenjük rá a krémet. Ízlés szerint díszíthetjük, én tejszínhabmintát tettem rá, de lehet olvasztott csokoládéval leönteni, vagy csokireszelékkel leszórni.

Jó étvágyat!


Oszd meg te is!



Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://webcukraszda.hu/baileys-szelet/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...