Hozzávalók
A kakaós laphoz:
25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
6 dkg margarin
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál sütőpor
3 evőkanál tejföl
A sárga laphoz:
15 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
3 dkg margarin
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor és 1-1.5 evőkanál tejföl
A túrótöltelékhez:
50 dkg túró
20 dkg kristálycukor
2 evőkanál búzadara
3 db tojás
1 db citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
A lapok megszórásához:
20 dkg baracklekvár 15 dkg darált dió(dejó is használható) A tetejére: 3 evőkanál étolaj 1 tábla étcsokoládé(tortabevonó) |
Elkészítése
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, ketté vesszük,(hűtőbe 1 órát hűtsük) A sárga lap hozzávalóit összegyúrjuk. Közepes nagyságú tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sárga lapot kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a fele baracklekvárral, megszórjuk a darált dió felével, rátesszük a hűtőből kivett, kinyújtott egyik barna lapot, megkenjük a baracklekvár másik felével, és megszórjuk a maradék dióval. A túrótöltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd a dióra fektetjük, végül befedjük a másik barna lappal. 35-40 percig sütjük, és amikor kihűlt csokival bevonjuk.
Forrás itt található: