Túrós zserbó







Hozzávalók
A kakaós laphoz: 
25 dkg liszt 
10 dkg kristálycukor 
6 dkg margarin 
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor 
1 kiskanál szódabikarbóna 
2 kiskanál sütőpor 
3 evőkanál tejföl 

A sárga laphoz: 
15 dkg liszt 
5 dkg kristálycukor 
3 dkg margarin 
1/2 kiskanál szódabikarbóna 
1 kiskanál sütőpor és 1-1.5 evőkanál tejföl 

A túrótöltelékhez: 
50 dkg túró 
20 dkg kristálycukor 
2 evőkanál búzadara 
3 db tojás 
1 db citrom reszelt héja 
2 evőkanál tejföl 
1 csomag vaníliás cukor 




A lapok megszórásához: 
20 dkg baracklekvár 
15 dkg darált dió(dejó is használható) 
A tetejére: 
3 evőkanál étolaj 
1 tábla étcsokoládé(tortabevonó)


Elkészítése
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, ketté vesszük,(hűtőbe 1 órát hűtsük) A sárga lap hozzávalóit összegyúrjuk. Közepes nagyságú tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sárga lapot kinyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe, megkenjük a fele baracklekvárral, megszórjuk a darált dió felével, rátesszük a hűtőből kivett, kinyújtott egyik barna lapot, megkenjük a baracklekvár másik felével, és megszórjuk a maradék dióval. A túrótöltelék hozzávalóit összedolgozzuk, majd a dióra fektetjük, végül befedjük a másik barna lappal. 35-40 percig sütjük, és amikor kihűlt csokival bevonjuk. 



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...