Mesy szelet







Hozzávalók
Az első réteghez: 
25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve) 10 dkg porcukor átszitálva 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű) 1 tasak vaníliacukor



 A második réteghez: 
50 dkg tehéntúró 15 dkg porcukor 2 dl habtejszín kemény habbá verve 1/2 tasak zselatin 

A harmadik réteghez: 
1 tasak házi krémeskrém 8 dl tej 

A negyedik réteghez: 
3 dl habtejszín 1/2 tasak zselatin  


Elkészítése
Az első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket. Második réteg elkészítése: A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes alapra. Harmadik réteg elkészítése: 8 dl tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre. Negyedik réteg elkészítése: Kemény tejszínhabot készítünk, és a 1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre simítjuk. Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit, vagy tortadarát szórunk díszítésként. 

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...