Hozzávalók
1 LAP hozzávalói: 3 tojásfehérjét felverni 6 evők. cukorral 6 evők pörkölt darált mogyoróval, késhegynyi fahéjjal. HÁROM ILYEN LAPOT SÜTÜNK. Zsírpapíron sütjük-szárítjuk (20x30cm tepsiben.) I.- KRÉM: 9 tojássárgáját 25 dkg cukrot 1 csomag vaníliás cukrot 5 evőkanál lisztet 6 dl tejben megfőzni Amikor kihűlt hozzáadunk 35 dkg margarint. II.-KRÉM: 0,5 liter tejszínt felverni -Baracklekvár -1 narancs kifacsart leve. Összeállítás: Minden lapot meglocsolni a narancslével, majd megkenni baracklekvárral. 1 lap, erre az I-krém, rá a II-krém (tejszín), lap.... és így rakjuk össze a három lapot a krémekkel. Kívülről bevonhatjuk tejszínnel, marcipánnal, ízlés szerint
Hozzávalók a tésztához (23 ×38 cm.es tepsihez)
40 dkg rétesliszt
25 dkg porcukor
2 db tojás
3 vaníliás cukor
2 kis pohár tejföl
20 dkg kókuszreszelék
18 gr sütőpor
A krémhez:
2 csg. csokoládés pudingpor 5 dl tej 4 ek. mogyorókrém 10 dkg cukor 25 dkg vaj A mázhoz: 15 dkg csokoládé 1 ek. olaj A díszítéshez: 1 csapott evőkanál kókuszreszelék |
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összekeverjük,jól kidolgozzuk .
Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük,180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A krém készítése:
A tejet a pudingporokkal,cukorral csomómentesre keverjük,felfőzzük sűrű krémmé és kihűtjük.
A kihűlt pudingos krémhez keverjük a mogyorókrémet és a vajjal kihabosítjuk.
A kihűlt süteményre kenjük,szépen elsimítjuk.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk ,csomómentesre keverjük és krémre csurgatjuk.
A tálcát jól megrázogatjuk,hogy szép sima legyen a süteményen a bevonat.
Kókuszreszelékkel meghintjük és hűtőbe tesszük.
Pár óra múlva szeletelhetjük,tetszés szerint.
Forrás itt található: