Hozzávalók
140 g liszt,
140 g vaj,
140 g cukor,
140 g dió,
4 tojássárgája,
3 tojásfehérje,
180 g porcukor,
egy kis citromlé,
gyümölcsíz.
Elkészítése
140 g lisztet, 140 g vajat, 140 g cukrot, 140 g darált diót, 3 tojássárgájával összedolgozunk, 15 percig hideg helyen pihentetve ujjnyi vastagra nyújtjuk és tepsiben megsütjük. A kihűlt tésztát megkenjük gyümölcsízzel. |
Most 3 tojásfehérjéből jó kemény habot verünk, 180 g porcukorral és 1 kávéskanál citromlével 1/4 óráig keverjük, majd rátöltjük a csümölcsízzel megkent tésztára, darált dióval megszórjuk és 5 percre visszatesszük a sütőbe.
Forrás itt található: