Hozzávalók
6 tojás
10 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
A tetejére:
3,5 dl habtejszín 15 dkg étcsokoládé 1 evőkanál porcukor 6 dkg tört dió 1 dl víz (a belocsoláshoz) 2 evőkanál rumaroma (a belocsoláshoz) |
Elkészítése
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is beledolgozzuk. A tojások sárgáját egyenként adjuk hozzá. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekavarjuk és a habhoz keverjük. 25 x 36 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beletesszük a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült, tálcára tesszük. Az 1 dl vizet a rumaromával összekeverjük és egy kanál segítségével belocsoljuk vele a tésztát. A csokoládét felolvasztjuk. A habot felverjük, a cukrot belekavarjuk, majd a kihűtött csokoládét is hozzáadjuk, bevonjuk vele a tésztát. A dióval megszórjuk és lehűtjük.
Forrás itt található: