Hajtogatott almás – finom és mutatós süti! Fagyasztott réteslapból készült, de az utolsó falatig elfogyott!




  


A nagyi is gyakran készített ilyen hajtogatós sütit! Én nem álltam neki rétestésztát gyúrni, de higgyétek el a mirelit variációból is csodás lett! Annyira finom…hmmm!

Hozzávalók
:
1 csomag réteslap
1 kg alma
3 evőkanál cukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
3 evőkanál búzadara
1 tojás

Elkészítése
Az almát megtisztítjuk, majd lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A cukrot és a fahéjt hozzáadjuk. A tésztát kiolvasztjuk és konyharuhára simítjuk. Az oldalait bevagdossuk. Nagyjából ujjnyi vastag csíkokat vágunk. A tészta közepére szórjuk a búzadarát, majd ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk.

 Az oldalsó csíkokat egymásra hajtogatjuk, egyet az egyik oldalról, másikat a másik oldalról. A tölteléket teljesen betakarja majd a tészta. A tetejét átkenjük a felvert tojással és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...