Hozzávalók
Hozzávalók:
8 tojás
8 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
5 tojássárgája 20 dkg cukor 25 dkg vaj 15 dkg tejcsokoládé pár csepp rumaroma A tetejére: 10 dkg Nutella 5 dkg vaj |
Elkészítése
A tojások fehérjéhez adjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. A tojások sárgáját egyenként adjuk hozzá. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a habhoz. A tésztából vajjal megkent tepsi hátulján, közép meleg sütőben négy lapot sütünk. Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral krémesre kavarjuk és gőz fölött addig főzzük, míg sűrű lesz, majd hagyjuk kihűlni. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük, majd a krémhez adjuk a vajjal együtt és kikavarjuk. Ízlés szerint pár csepp rumaromát adunk hozzá. A megsült lapokat megkenjük a krémmel. A Nutellát a vajjal összedolgozzuk és a süteményt tetején elkenjük. Hűtőbe tesszük pár órára, majd felszeleteljük.
Forrás itt található: