Hozzávalók
Tészta:
30 dkg liszt ,4 ek. porcukor,1 ek. zsír,1 db tojás,1 dkg szalalkáli,1 császárkörte aroma, 1-2 dl tej.
A krémhez:
20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 6 dl tej, 6 evk. liszt, 1 cs van.cukor,(vagy 1,5 cs. vanília puding 6 dl tejben megfőzve, és ha ez kihűlt, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukrot hozzá kell keverni.) |
Elkészítése
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle.A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt a margarinos krémhez keverjük. A tésztalapokat megkenjük a krémmel.Másnapra szépen megpuhul és jól szeletelhető.Mindenképpen hagyjátok állni 1 napot!!
Forrás itt található: