Pilóta keksz







Hozzávalók
Tészta :
40 dkg liszt 
12 dkg cukor
2 db tojássárgája
10 dkg margarin 
175 g tejföl 
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
Krém :
2 cs. csokoládés pudingpor 
5 dl tej 
10 dkg margarin 
12 dkg cukor 
2 evőkanál nutella 


Elkészítése
A lisztben elkeverem a cukrot, sütőport. Belemorzsolom a margarint, tojás sárgáját,valamint a tejfölt. Könnyen gyúrható tésztát készítek. Lehet, hogy kevesebb tejföl is elég, ez függ a liszt minőségétől. A tészta egyharmad részét félreteszem, a kétharmad részbe pedig beledolgozom a kakaót. Egyenként tepsi méretűre sodorom és megsütöm a lapokat, 1 simát és 2 barnát. 

A lapokat ne süssük túl, mert kiszáradnak! 180 fokon kb. 8-10 perc. Sütés előtt megszurkálom villával, hogy ne púposodjon fel. A krémhez a pudingot,cukrot,tejet folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm. Ha kihűlt a puding, a puha margarint és a nutellát gépi habverővel alaposan összedolgozom,végül megtöltöm a lapokat. A tetejét is befedem a krémmel és mehet a hűtőbe

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...