Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
2 db tojás
5 csapott ek porcukor
6 ek tej
1 ek étolaj
A sütéshez:
½ liter étolaj
Elkészítése
A tojásokat a cukorral,étolajjal jól kikeverjük,hozzá adjuk a tejet is. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzá gyúrjuk a kikevert masszához. Kis golyókat formázunk belőle. Nem túl forró olajban ,fedő alatt szép arany sárgára kisütjük. Közben megfordítjuk. Lassú tűznél süssük,hogy átsüljön. |
Sütés közben a kis golyók duplájára nőnek.
Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.
Tálalhatjuk + baracklekvárral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hasonlítanám a fánkhoz,nagyon finom,könnyű
Forrás itt található: