Hozzávalók
Hozzávalók
A tésztához
50 dkg liszt
1 db tojás
3 dkg élesztő
3 dl tej (kb)
1,5 dl étolaj
1 tk. só
1 kk. cukor
A töltelékhez:
20-25 dkg mogyorókrém
Elkészítése
Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival jól kidolgozzuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Duplájára kelesztjük, majd 6 cipót formálunk belőle. Egy cipót kerekre kinyújtunk, erre kenjük a tölteléket. |
Befedjük a másik kör alakú lappal.
Cikkekre vágjuk és felsodorjuk.
A többi cipónál is így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk.
Még 20 percet pihentetjük és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Forrás itt található: