Hozzávalók
4 tojás
20 dkg vaj
18 dkg liszt
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
5 dl tej 3 evőkanál étkezési keményítő 2 evőkanál liszt 1 teáskanál vanília eszencia 10 dkg vaj 30 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott is jó) 1 tasak zselatin A tetejére: 1,5 dl habtejszín 5 dkg erdei gyümölcs |
Elkészítése
A tojásokat a cukorral egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk. A vajat is krémesre kavarjuk, beledolgozzuk a kakaóport, majd hozzáadjuk a tojásokhoz, a liszttel, a sütőporral együtt. Robotgéppel jól elkeverjük, ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 percen át sütjük. A keményítőt, a lisztet, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük, jól összekeverjük, hogy ne legyen csomós, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Mikor elkészült, langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben és a krémhez adjuk. A gyümölcsöket megmossuk, lecsöpögtetjük és a krémhez keverjük. A kihűtött tésztát kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel, majd 2 – 3 órára hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal és a gyümölcsökkel díszítjük.
Forrás itt található: