Krémes gyümölcsös csábítás – jobbat még nem kóstoltál!










Hozzávalók
4 tojás
20 dkg vaj
18 dkg liszt
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor



A krémhez:
5 dl tej
3 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál liszt
1 teáskanál vanília eszencia
10 dkg vaj
30 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott is jó)
1 tasak zselatin

A tetejére:
1,5 dl habtejszín
5 dkg erdei gyümölcs


Elkészítése

A tojásokat a cukorral egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk. A vajat is krémesre kavarjuk, beledolgozzuk a kakaóport, majd hozzáadjuk a tojásokhoz, a liszttel, a sütőporral együtt. Robotgéppel jól elkeverjük, ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 percen át sütjük. A keményítőt, a lisztet, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük, jól összekeverjük, hogy ne legyen csomós, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Mikor elkészült, langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben és a krémhez adjuk. A gyümölcsöket megmossuk, lecsöpögtetjük és a krémhez keverjük. A kihűtött tésztát kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel, majd 2 – 3 órára hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal és a gyümölcsökkel díszítjük.


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...