Hozzávalók
7 tojás fehérje
15 dkg porcukor
7 evőkanál őrölt mandula
7 evőkanál liszt
2 csepp mandula eszencia
A krémhez:
7 tojás sárgája 20 dkg cukor 2 evőkanál tej 20 dkg vaj 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 5 csepp vanília eszencia 5 dkg csokoládéreszelék |
Elkészítése
A tojások fehérjéből kemény habot verünk és belekeverjük a porcukrot, a mandulát, a lisztet és az eszenciát is. Két egyforma adagra osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsikbe kanalazzuk és 180 fokos sütőben 30 perig sütjük. A tojások sárgáját a tejjel és a cukorral elkeverjük, majd gőz fölött néhány perc alatt besűrítjük. A vajat robotgéppel krémesre keverjük és a kihűtött tojáskrémmel összekavarjuk. Kettőbe osztjuk a krémet, a feléhez kavarjuk a kakaóport, a másik feléhez a vaníliát. Egy lapot megkenünk kakaós krémmel, befedjük a másik lappal és megkenjük a vaníliás krémmel, megszórjuk a csokoládéreszelékkel, lehűtjük.
Forrás itt található: