Diós sütemény tejkrémmel és csokis piskótával – pazar édesség!







Hozzávalók

25 dkg keserű csokoládé
6 dkg vaj
0,5 dl olaj
1 dl habtejszín
4 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 tasak sütőpor



A krémhez:

1 l tej
35 dkg cukor
15 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő
4 dl habtejszín
12 dkg dióbél

A tetejére:

1 dl habtejszín
10 dkg dióbél
15 dkg cukor


Elkészítése


A csokoládét, a vajat, az olajat és a tejszínt egy edénybe tesszük és vízgőz fölött melegítjük, amíg a csokoládé megolvad, majd langyosra hűtjük és  a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A lisztet és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a csokis masszához keverjük és egy kivajazott tepsibe öntjük a tésztát. 190 fokos sütőben 30 percen át sütjük. A lisztet, a keményítőt és a cukrot egy edénybe tesszük, felöntjük a tejjel és jól összekeverjük, hogy ne legyen darabos. Lassú tűzön főzni kezdjük, amikor elkezd sűrűsödni, levesszük és hagyjuk kihűlni. A habot felverjük és a kihűtött krémbe keverjük. A piskótát kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel, rászórjuk a darabokra vagdosott dióbelet, majd befedjük a piskóta másik darabjával és bevonjuk a krémmel. A cukrot egy edénybe tesszük és lassú tűzön felolvasztjuk, majd egy alufólia darabot kiterítünk és erre egy kiskanállal karamell darabokat teszünk, hagyjuk megszilárdulni. A sütemény oldalára óvatosan rányomkodjuk a dió darabokat, a tetejét bevonjuk a habbal és a karamell darabokkal díszítjük.



Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...