Hozzávalók
25 dkg keserű csokoládé
6 dkg vaj
0,5 dl olaj
1 dl habtejszín
4 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
1 tasak sütőpor
A krémhez: 1 l tej 35 dkg cukor 15 dkg liszt 3 dkg étkezési keményítő 4 dl habtejszín 12 dkg dióbél A tetejére: 1 dl habtejszín 10 dkg dióbél 15 dkg cukor |
Elkészítése
A csokoládét, a vajat, az olajat és a tejszínt egy edénybe tesszük és vízgőz fölött melegítjük, amíg a csokoládé megolvad, majd langyosra hűtjük és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A lisztet és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a csokis masszához keverjük és egy kivajazott tepsibe öntjük a tésztát. 190 fokos sütőben 30 percen át sütjük. A lisztet, a keményítőt és a cukrot egy edénybe tesszük, felöntjük a tejjel és jól összekeverjük, hogy ne legyen darabos. Lassú tűzön főzni kezdjük, amikor elkezd sűrűsödni, levesszük és hagyjuk kihűlni. A habot felverjük és a kihűtött krémbe keverjük. A piskótát kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel, rászórjuk a darabokra vagdosott dióbelet, majd befedjük a piskóta másik darabjával és bevonjuk a krémmel. A cukrot egy edénybe tesszük és lassú tűzön felolvasztjuk, majd egy alufólia darabot kiterítünk és erre egy kiskanállal karamell darabokat teszünk, hagyjuk megszilárdulni. A sütemény oldalára óvatosan rányomkodjuk a dió darabokat, a tetejét bevonjuk a habbal és a karamell darabokkal díszítjük.
Forrás itt található: