Hozzávalók
5 tojás fehérje
10 dkg cukor
csipetnyi só
10 dkg őrölt mandula
1 citrom leve
1 narancs leve
1 teáskanál reszelt narancshéj
3 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
A citromos krémhez:
5 dl tej 20 dkg vaj 2 evőkanál liszt 1 evőkanál étkezési keményítő 1 citrom reszelt héja 1 reszelt narancs héja A mascarponés krémhez: 25 dkg mascarpone 3 dl habtejszín 10 dkg porcukor 1 citrom reszelt héja 1 narancs reszelt héja |
Elkészítése
A tojások fehérjét habbá verjük, lassanként hozzáadjuk a cukrot, majd a citrom és narancslevet. A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát egy tálban összekeverjük, a habhoz adjuk, mikor összeállt, a narancshéjat is belekeverjük. A tésztás sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben megsütjük, villával ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült. Közben elkészítjük a krémet. 3 dl tejet egy edénybe teszünk a cukorral együtt és felforrósítjuk. A 2 dl tejhez keverjük a lisztet és a keményítőt, amikor a tűzhelyen lévő tej forr, hozzákeverjük. Addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd, majd kihűtjük. A vajat robotgéppel kikeverjük és a lehűtött krémmel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt citrom és narancshéjat, hűtőbe tesszük, amíg a másik krém is elkészül. A habot felverjük, belekeverjük a cukrot és a mascarponét. A kihűlt tésztára kenjük a citromos krémet, majd erre a mascarponés krémet és megszórjuk a reszelt narancs és citromhéjjal, lehűtjük.
Forrás itt található: