Hozzávalók
8 tojás fehérje
20 dkg cukor
35 dkg kókuszreszelék
A csokis krémhez:
20 dkg tejcsokoládé
2 teáskanál instant kávépor
2 evőkanál cukor
8 dkg vaj
1 dl habtejszín
A vaníliás krémhez:
8 tojás sárgája 7 dl tej 1 evőkanál étkezési keményítő 6 evőkanál cukor 2 tasak vaníliás cukor 3 dl habtejszín A tetejére: 5 dkg csokoládéreszelék |
Elkészítése
A tojások fehérjéből a cukorral habot verünk. Belekeverjük a kókuszreszeléket és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 20 percen át sütjük. A csokit darabokra tördeljük és egy edénybe tesszük a többi hozzávalóval együtt, majd felolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A tejet felmelegítjük, a tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel elkavarjuk, a tejhez keverjük és lassú tűzön főzzük amíg besűrűsödik, majd félretesszük hűlni. A habot felverjük és a kihűtött vaníliás krémhez kavarjuk. A megsült kókuszos alapra kenjük a csokoládés krémet, majd ezen elkenjük a vaníliás krémet. A tetejére szórjuk a csokireszeléket és lehűtjük.
Forrás itt található: