Hozzávalók:
Tészta:
250 g liszt,
125 g vaj vagy zsír,
fél kk. sütőpor,
csipet só,
1 db tojás,
60 g cukor,
reszelt citromhéj.
Töltelék: 500 g meggy (vagy bármilyen más gyümölcs), 6 db tojás, kb 300 g cukor, 100 g liszt, csipet só, fél kk fahéj. |
Elkészítése
A tészta hozzávalóiból gyorsan tésztát gyúrunk,ha túl kemény lenne tejfölt gyúrunk bele,majd félórára hűtőbe tesszük folpackba becsomagolva.
A töltelékhez az egész tojásokat a cukorral,fahéjjal,csipet sóval alaposan felhabosítjuk.A meggyet összeturmixoljuk.A lisztet csomómentesen elkeverjük a felhabosított tojással,hozzáadjuk a meggyet is,elkeverjük.
A tésztát kinyújtjuk és közepes tepsibe tesszük.200 fokos sütőben 10-15 percig elősütjük.Majd kivesszük és ráöntjük a tölteléket.Addig sütjük míg a közepe is megdermed ( megrázzuk egy kicsit a tepsit és nem lötyög a közepe sem ,akkor jó). Figyeljük folyamatosan
Forrás itt található: