Kókuszos krémes szelet







Hozzávalók:

6 db tojás
6 ek. víz
12 ek. cukor
12 ek. finomliszt
½ sütőpor

A krémhez:
4 dl tej
3 ek. liszt
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
15 db babapiskóta
1 rumaroma
20 dkg vaj

A piskóta lapok lekenéséhez:
½ üveg barack lekvár (40 dkg)

A mázhoz:
10 dkg csokoládé (ét)
1 ek. olaj
5 dkg csokoládé
1 tk. olaj

Továbbá:
24×39 cm-es tepsi
Szilikonos sütőpapír


A piskóta lapok lekenéséhez:
½ üveg barack lekvár (40 dkg)

A mázhoz:
10 dkg csokoládé (ét)
1 ek. olaj
5 dkg csokoládé
1 tk. olaj

Továbbá:
24×39 cm-es tepsi
Szilikonos sütőpapír



Elkészítése
A tojásokat géppel felverjük,apránként hozzá adva a cukrot is .
Tovább verjük jó habosra.
Hozzá keverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát két részre osztjuk és külön sütjük meg sütőpapírral bélelt tepsiben.(180 fokon ,kb 15 perc)

Krém készítés:
A tejet a liszttel,cukrokkal simára keverjük ,felfőzzük.
Tűzről levéve a kókuszreszelékkel összekeverjük.
Kihűtjük.
A babapiskótát aprítógéppel morzsává törjük.
Hozzá keverjük a kókuszos masszához,ízesítjük rumaromával és vajjal összekeverjük.
A kihűlt piskóta lapokat lekvárral lekenjük.
Amelyik lap felülre kerül,ott az alsó felét kenjük le.
Az alsó lapra kenjük a krémet (elég tömény krém),ráfordítjuk a felső piskóta lapot és bevonjuk a csokoládékkal.
Mikróban a két színű csokoládét az olajjal felolvasztjuk.
Először a sötétebb csokoládét tesszük rá,majd a világosabbat rácsurgatjuk.
Egy recés késsel márványossá „simítjuk”.
Hűtőbe téve,másnap szeleteljük,arra jól összeérnek az ízek. 

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...