Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek. víz
12 ek. cukor
12 ek. finomliszt
½ sütőpor
A krémhez:
4 dl tej
3 ek. liszt
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
15 db babapiskóta
1 rumaroma
20 dkg vaj
A piskóta lapok lekenéséhez:
½ üveg barack lekvár (40 dkg)
A mázhoz:
10 dkg csokoládé (ét)
1 ek. olaj
5 dkg csokoládé
1 tk. olaj
Továbbá:
24×39 cm-es tepsi
Szilikonos sütőpapír
A piskóta lapok lekenéséhez:
½ üveg barack lekvár (40 dkg) A mázhoz: 10 dkg csokoládé (ét) 1 ek. olaj 5 dkg csokoládé 1 tk. olaj Továbbá: 24×39 cm-es tepsi Szilikonos sütőpapír |
Elkészítése
A tojásokat géppel felverjük,apránként hozzá adva a cukrot is .
Tovább verjük jó habosra.
Hozzá keverjük a vizet és a sütőporral elkevert lisztet is.
A masszát két részre osztjuk és külön sütjük meg sütőpapírral bélelt tepsiben.(180 fokon ,kb 15 perc)
Krém készítés:
A tejet a liszttel,cukrokkal simára keverjük ,felfőzzük.
Tűzről levéve a kókuszreszelékkel összekeverjük.
Kihűtjük.
A babapiskótát aprítógéppel morzsává törjük.
Hozzá keverjük a kókuszos masszához,ízesítjük rumaromával és vajjal összekeverjük.
A kihűlt piskóta lapokat lekvárral lekenjük.
Amelyik lap felülre kerül,ott az alsó felét kenjük le.
Az alsó lapra kenjük a krémet (elég tömény krém),ráfordítjuk a felső piskóta lapot és bevonjuk a csokoládékkal.
Mikróban a két színű csokoládét az olajjal felolvasztjuk.
Először a sötétebb csokoládét tesszük rá,majd a világosabbat rácsurgatjuk.
Egy recés késsel márványossá „simítjuk”.
Hűtőbe téve,másnap szeleteljük,arra jól összeérnek az ízek.
Forrás itt található: