Hozzávalók:
kb. 2 dl tejföl (igény szerint)
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
12 dkg porcukor
20 dkg margarin
60 dkg finomliszt
A tésztára:
ízlés szerint baracklekvár
25 dkg darált dió
10-15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
5 dl tej 3 evőkanál finom liszt 1 evőkanál kristálycukor 25 dkg margarin 15 dkg porcukor 1 db citrom reszelt citromhéj |
Elkészítése
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom. 4 cipóba osztom, majd a tepsi mérete szerint nyújtom.
A tepsit gyengén megkenem fagyos margarinnal, beleteszem az első lapot. Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután ráteszem a másik lapot, és szép világospirosra megsütöm. Ha elkészült, félreteszem. A másik 2 lapot külön-külön megsütöm, világosabbra, mint a diósat, majd kihűtöm.
A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem. A kihűlt lisztes krémmel is jól összedolgozom, majd 3 részre osztom.
Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós lapot, annak tetejére is krémet teszek. Majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül. Vizes villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzok, és 1 citrom héját vékonyan ráreszelem. Úgy is szép, ha csokoládét reszelünk a fehér krém tetejére. – itt: Hosszúpereszteg
Forrás itt található: