Hozzávalók:
Az alaphoz:
4 tojás fehérje
20 dkg porcukor
25 dkg kókusz
Egy csipet só
A csokis krémhez:
10 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
Fehér krém:
6 dl habtejszín 2 tasak vaníliás cukor 2 tasak habfix 1 evőkanál porcukor 5 dkg kókusz A díszítéshez: 5 dkg csokoládéreszelék |
Elkészítése
A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot és mixerrel összedolgozzuk. Mikor a hab már elég kemény, belekeverjük a kókuszreszeléket. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a kókuszos keveréket, elsimítjuk, hogy egyenletes legyen. Majd 160 fokon sütjük néhány percig. Vigyázunk, hogy csak a szélei legyenek aranylóak, ne süssük meg jobban! Ha kész van, félretesszük hűlni. Közben a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az 1 dl habtejszínt (nem verjük habbá), hozzáadjuk a kakaót is. Mikor elkészült, ráöntjük a kókuszos alapra és hűtőbe tesszük legalább fél órára. Közben elkészítjük a másik krémet. A habtejszínhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliáscukrot és a habfixet, majd felverjük. Mikor már majdnem készen van belekeverjük a kókuszreszeléket is. Ráöntjük az egészet a csokoládés rétegre és a tetejére rászórjuk a csokoládéreszeléket. Ezt követően 2-3 órára betesszük a hűtőbe. A szeletelésnél legyünk óvatosak, minden szelet után töröljük meg a kést, így nem fogja majd össze a csokis krém a habos részt.
Forrás itt található: