Keksztorta karamelles pudingkrémmel, gyors és fincsi édesség, sütés nélkül!







Hozzávalók:
a laphoz:

30 dkg háztartási keksz
5 dkg kakaós keksz
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál porcukor
8 dkg vaj
0,5 dl tej
1 evőkanál mogyorókrém


A krém:
1 karamell ízű pudingpor
4 dl tej
3 evőkanál cukor

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj



Elkészítése
A kekszet összetörjük. A cukrot, a kakaóport és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet is. Majd felöntjük a tejjel és felmelegítjük, nem kell főzni, leöntjük vele a kekszet. A masszát jól összedolgozzuk és egy tortaformába nyomkodjuk. A pudingot elkészítjük és a tetejére öntjük, hűtőbe tesszük fél órára, hogy megszilárduljon. Közben megolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a vajat. Ha a puding már szilárd, a tetejére öntjük és újabb fél órán át pihentetjük a hűtőben, ezután szeleteljük.


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...