Hozzávalók:
a laphoz:
30 dkg háztartási keksz
5 dkg kakaós keksz
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál porcukor
8 dkg vaj
0,5 dl tej
1 evőkanál mogyorókrém
A krém:
1 karamell ízű pudingpor 4 dl tej 3 evőkanál cukor A tetejére: 10 dkg étcsokoládé 1 teáskanálnyi vaj |
Elkészítése
A kekszet összetörjük. A cukrot, a kakaóport és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a mogyorókrémet is. Majd felöntjük a tejjel és felmelegítjük, nem kell főzni, leöntjük vele a kekszet. A masszát jól összedolgozzuk és egy tortaformába nyomkodjuk. A pudingot elkészítjük és a tetejére öntjük, hűtőbe tesszük fél órára, hogy megszilárduljon. Közben megolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a vajat. Ha a puding már szilárd, a tetejére öntjük és újabb fél órán át pihentetjük a hűtőben, ezután szeleteljük.
Forrás itt található: