Karamellás diós szelet









Hozzávalók a tésztához:

50 dkg Liszt
fél csésze porcukor
15 dkg méz
13 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
vaníliás cukor
1 teáskanál szódabikarbóna

a hozzávalókat összekeverem , s a tésztát 2 felé osztom el .
22 x 32 cm tepsit használok .
a kinyújtott tésztákat külön -külön megsütöm , 200 fokon 15 perc alatt .

krém  :

1 / 2 csésze tejszin 
3 teáskanál zselatin

kevés vizben feloldom a zselatint, majd a habhoz keverem és keményre felverem .


a tetejére : 
1 doboz sűrített cukrozott tej = 40 dkg 
10 dkg apróra vágott dió
a süritett tejet lassú tüzön kb : 3 órát fözöm , igy karamellizálódik .
majd a végén keverem hozzá az apritott diót, lerakom az egyik tészta lapot , rákenem a krémet, arra rakom a másik tészta lapot , 
s annak a tetejére simitom a diós karamellát, hütőbe teszem , később szeletelem fel .



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...