piskóta :
5 db tojás
3 / 4 csésze cukor
1/2 csésze liszt
1/2 csésze kukorica keményitő
2 csapott tk. sütőpor
a tojásfehérjét kemény habbá verem , végén adom hozá a cukrot s együtt felverem .
ezután óvatosan adom hozzá a sárgákat, lisztet, keményitőt, óvatosan , hogy ne törjön meg a hab .
egy 25x 30 cm - tepsit kivajazok, beleöntöm a masszát, s megsütöm , 175 fokon 35 perc alatt .
kiveszem és hülni hagyom .
alma töltelék :
3 csomag citromos gyümölcs zselé 5-6 db közepes alma 3 csésze forró viz a zselét felodom a forró vizben , s a reszelt almát is belerakom , elkeverem , s keményre fözöm . a kihült piskótára simitom , félre teszem . |
krémhez :
fél liter tej
fél csésze cukor
vanilia
2 ek. keményitő
1 ek. liszt
20 dkg vaj
1. 5 dl tejben elkeverem a lisztet, cukrot, keményitőt, vaniliát, s a 3. 5 dl forrásban lévő tejhez keverem , s krémesre , sürüre fözöm , hagyom kihülni .
tetejére :
10 dkg kókuszreszelék
3 ek. cukor
10 dkg vaj
a hozzávalókat serpenyőben kissé megpiritom , hülni hagyom .
összeállitása :
a piskótára kenem az almakrémet, arra simitom rá a krémet, arra pedig rászórom a kókuszos morzsát,
Forrás itt található: