tölteléke :
2 kg alma
2 evőkanál porcukor
2 teáskanál fahéj
2 lapos evőkanál liszt
az almát vékony szeletkre felvágom és a többi hozzávalóval összekeverem , félre teszem .
tészta :
3 csésze liszt
1/2 csésze porcukor
3 tojássárgája
200 g vaj
2 csapott teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál tejszín
Elkészítése:
a tojássárgát, cukrot, vaníliát krémesre kikeverem . a lisztet, sütőport, vajat , tejszint is hozzáadom , összekeverem jól . 1 órára a hütőbe teszem . egy közepes tepsit kivajazok, s a tészta 2 / 3 részét bele nyújtom , belerakom . berakom a 180 fokos sütőbe és 10 percig sütöm . kiveszem a tésztát , rápakolom az almát, és a maradék tésztát ráreszelem . visstarakom a tepsit a sütőbe és még 30 - 41 percig sütöm , később vágom fel . |
Forrás itt található: