A dió teszi különlegessé ezt a finomságot, a krém maga a csoda!
Hozzávalók a laphoz:
20 dkg háztartási kekszHozzávalók a laphoz:
10 dkg apróra tört dió
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál tejszínhab
A középső réteghez
10 dkg vaníliás keksz 2 tasak vaníliás cukor 0,5 dl tej A krémhez: 1 tejszínes pudingpor 4 evőkanál cukor 4 dl tej 4 dl habtejszín 2 evőkanál porcukor 2 tasak habfix |
A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor
5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor
Elkészítése:
A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd ráhelyezzük a krémre. A maradék krémet ráhalmozzuk, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval, vagy a kakaóporral. Lehűtjük és szeletelhetjük is. Vizes késsel szeleteljük, mert a krém megszilárdul, de ettől még mázolódhat!
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás itt található: