Hozzávalók
Tészta
400 ml tej
21 g élesztő
1 tk cukor
1 tk só
1 egész tojás és 1 fehérje
3 ek olaj
700 g liszt (kb. lágy tésztát kell kapnunk)
Elkészítése:
Az élesztőt futtassuk fel a cukorral elkevert langyos tejben.
Gyúrjuk össze a tészta többi hozzávalójával.
Osszuk két egyenlő részre, és hagyjuk meleg helyen, letakarva 20 percig pihenni.
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket 25 cm hosszú téglalappá, kenjük meg őket az olvasztott vajjal, szórjuk meg a reszelt sajttal, és szorosan tekerjük fel.
Éles késsel vágjuk az egyik oldalról 1 cm-es vastagságú szeletekre (teljesen ne vágjuk át !).
Az első tekercset hajtsuk középre, aztán egyet balra, egyet jobba, megint középre, balra…
Meleg helyen hagyjuk kelni a tekercseket 40 percig.
Kenjük meg a sárgája, olaj, tej keverékével.
Süssük előmelegített 170 °C hőmérsékletű sütőben 40-45 percig.
Sirene egy bolgár sajt, ami kecsketejből készül, nagyobb élelmiszer áruházakban beszerezhető.
Tészta
400 ml tej
21 g élesztő
1 tk cukor
1 tk só
1 egész tojás és 1 fehérje
3 ek olaj
700 g liszt (kb. lágy tésztát kell kapnunk)
Töltelék
200 g sirene sajt, reszelve 50 g vaj, olvasztva Megkenni 1 tojás sárgája 2 ek olaj 2 ek tej |
Az élesztőt futtassuk fel a cukorral elkevert langyos tejben.
Gyúrjuk össze a tészta többi hozzávalójával.
Osszuk két egyenlő részre, és hagyjuk meleg helyen, letakarva 20 percig pihenni.
Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket 25 cm hosszú téglalappá, kenjük meg őket az olvasztott vajjal, szórjuk meg a reszelt sajttal, és szorosan tekerjük fel.
Éles késsel vágjuk az egyik oldalról 1 cm-es vastagságú szeletekre (teljesen ne vágjuk át !).
Az első tekercset hajtsuk középre, aztán egyet balra, egyet jobba, megint középre, balra…
Meleg helyen hagyjuk kelni a tekercseket 40 percig.
Kenjük meg a sárgája, olaj, tej keverékével.
Süssük előmelegített 170 °C hőmérsékletű sütőben 40-45 percig.
Sirene egy bolgár sajt, ami kecsketejből készül, nagyobb élelmiszer áruházakban beszerezhető.