Ízletes és még csak sütni sem kell! Kóstold meg és garantáltan a kedvenceid közé kerül.
Hozzávalók az alaphoz:
35 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
10 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
A krémhez
30 dkg mascarpone 5 dl habtejszín 2 tasak vaníliás cukor 2 evőkanál porcukor A középső réteghez 1 csomag babapiskóta 2 tasak vaníliás cukor 0,3 dl langyos tej A tetejére: 10 dkg étcsokoládé 1 teáskanálnyi vaj |
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a habot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A felét lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük. Közben a habot felverjük, a mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, összedolgozzuk a habbal és a kekszes alap tetejére tesszük a felét. A babapiskótákat átlocsoljuk a tejben elkevert vaníliás cukorral és egymás mellé tesszük a krémes rétegre, majd bevonjuk a maradék krémmel. Erre kerül a megmaradt kekszes alap. Felolvasszuk a csokoládét, majd ezzel bevonjuk a tetejét és lehűtjük. Vizes késsel szeleteljük, mert a krém nem lesz túl szilárd!
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a habot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A felét lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük. Közben a habot felverjük, a mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, összedolgozzuk a habbal és a kekszes alap tetejére tesszük a felét. A babapiskótákat átlocsoljuk a tejben elkevert vaníliás cukorral és egymás mellé tesszük a krémes rétegre, majd bevonjuk a maradék krémmel. Erre kerül a megmaradt kekszes alap. Felolvasszuk a csokoládét, majd ezzel bevonjuk a tetejét és lehűtjük. Vizes késsel szeleteljük, mert a krém nem lesz túl szilárd!
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás itt található: