Diós béles










Hozzávalók.

30 dkg finomliszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tojás sárgája
kb fél dl tej
fél csg sütőpor
1 bio citrom reszelt héja


A töltelék hozzávalói:
1 dl tej
10 dkg cukor
40 deka darált dió
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint rum

A tetejére:

10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
fél dl olaj
darált dió

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozom és ketté veszem, két lapot nyújtok belőle,a tésztát kb 1 óra hosszat hideg helyre teszem. Addig elkészítem a tölteléket
A tejet a cukorral felforralom ,majd hozzá adom a darált citromos rumos diót, majd leveszem a tűzről és jól összedolgozom, kihűtöm és hozzáadom a 2 tojás felvert habját ,amit 2 kanál cukorral keményre vertem és bele keverem a kihűlt diós krémbe. Az egyik tésztalapot kinyújtom és sütőpapiros tepsibe teszem erre jön a kihűlt diós massza.
A másik tésztát is kinyújtom és a diós krémre teszem.
Kicsit megszurkálom ,hogy ne púposodjon fel.
180 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt ,a felolvasztott csokoládéval leöntöm és darált dióval megszórom




Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...