Őszibarack süti







Tészta

70 dkg liszt
2 dl tej
20 dkg zsír
30 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 cs sütőpor
1 vaníliás cukor
1 csipet só




töltelékhez:
A kisült tészta kikapart belseje
10 dkg darált dió
4 dkg cukor
1 dkg kakaópor
3 ek. barack lekvár
rum aroma ízlés szerint
1 vaníliás cukor
kb 2 dl tej

A díszítéshez:
1 kis üveg vérnarancs aroma
1 tojásfehérje
A forgatáshoz:
kristálycukor


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és tejet is, melyből egy sima tésztát gyúrunk. A tésztát egy órát pihentessük hűtőben, majd formázzunk dió nagyságú gömböket, amiket tepsire sorakoztatunk. A gombócokat előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Még melegen kaparjuk ki a belsejét!
A kikapart tésztához adjuk a kakaóport, a por - és vaníliás cukrot és a darált diót, majd hozzáöntjük a lekvárt, a rum aromát is, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd tölthetjük is a tésztát. A félgömböket nem kell púposra tölteni, éppen csak tele legyenek, majd egy kevés töltelékkel ragasszuk össze két félgömböt.
A vérnarancs aromát egy tálba öntjük és foltokban megkenjük a barack felületét.
Utána tojásfehérjével kenjük le és kristálycukorba forgatjuk azon pillanatban


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...