Almás-vaniliakrémes szelet







Tészta: 
4 tojás, 
80 gr cukrot, 
1/2 tasak sütőpor 
egy teáskanál ecet, 
120 gr liszt, 
1 csipet só.



Töltelék:
4 alma, 
100 gr vaj, 
100 g cukor, 
3 tasak vaníliás cukor.

Vaníliás krém
(500 ml tej, 
2 tojás, 
100 g cukor, 
100 g keményítőt, 
4 zacskó vaníliás cukor
100 gr friss tejszín, 
1 tasak zselatin

Töltelék:
4 alma, 
100 gr vaj, 
100 g cukor, 
3 tasak vaníliás cukor.

Vaníliás krém
(500 ml tej, 
2 tojás, 
100 g cukor, 
100 g keményítőt, 
4 zacskó vaníliás cukor
100 gr friss tejszín, 
1 tasak zselatin

Elkészítése: a tojásokat szétválasztom , a a sárgájához keverem a cukrot, fehérjét keményre felverem . a sárgához adom a lisztet, sütőport, ecetet, s a végén a felvert habot is ,óvatosan keverem össze .
20 x 30 cm - s tepsibe öntöm a masszát s megsütöm 180 fokon 15 percig .hagyom kihülni , majd hosszában kettévágom . 
a krémhez összekeverem a vaniliát, tejszint , tojást ,keményitőt és 1 dl tejet. a többit felforralom , majd beleöntöm a vaniliás , keményitőset , s sürüre fözöm . ezt is hagyom kihülni .
az almát lereszelem , adok hozzá cukrot, vajat , s összefözöm , kihütöm . a zselatint 50 ml tejben felfözöm , hogy elovadjon benne a zselatin ,A zselaint, vaniliakrémet összekeverem óvatosan ,. 

összeállitás:
lerakok egy tészta lapot, arra rásimitom az almát, rárakom a másik lapot . arra rákenem a vaniliakrémet, s utána a hütőbe teszem legalább 4- 5 órára .
utána szeletelem fel 


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...