Tészta:
4 tojás,
80 gr cukrot,
1/2 tasak sütőpor
egy teáskanál ecet,
120 gr liszt,
1 csipet só.
Töltelék:
4 alma, 100 gr vaj, 100 g cukor, 3 tasak vaníliás cukor. Vaníliás krém (500 ml tej, 2 tojás, 100 g cukor, 100 g keményítőt, 4 zacskó vaníliás cukor 100 gr friss tejszín, 1 tasak zselatin |
4 alma,
100 gr vaj,
100 g cukor,
3 tasak vaníliás cukor.
Vaníliás krém
(500 ml tej,
2 tojás,
100 g cukor,
100 g keményítőt,
4 zacskó vaníliás cukor
100 gr friss tejszín,
1 tasak zselatin
Elkészítése: a tojásokat szétválasztom , a a sárgájához keverem a cukrot, fehérjét keményre felverem . a sárgához adom a lisztet, sütőport, ecetet, s a végén a felvert habot is ,óvatosan keverem össze .
20 x 30 cm - s tepsibe öntöm a masszát s megsütöm 180 fokon 15 percig .hagyom kihülni , majd hosszában kettévágom .
a krémhez összekeverem a vaniliát, tejszint , tojást ,keményitőt és 1 dl tejet. a többit felforralom , majd beleöntöm a vaniliás , keményitőset , s sürüre fözöm . ezt is hagyom kihülni .
az almát lereszelem , adok hozzá cukrot, vajat , s összefözöm , kihütöm . a zselatint 50 ml tejben felfözöm , hogy elovadjon benne a zselatin ,A zselaint, vaniliakrémet összekeverem óvatosan ,.
összeállitás:
lerakok egy tészta lapot, arra rásimitom az almát, rárakom a másik lapot . arra rákenem a vaniliakrémet, s utána a hütőbe teszem legalább 4- 5 órára .
utána szeletelem fel
Forrás itt található: