Kakaós rész
100 ml víz
180 gr cukor
120 gr vaj
1 teáskanál vanília-kivonat
270 g tejpor
50 g kakaó
karamell:
50 ml víz
80 gr cukor
60gr vaj
50 gr karamell ( dulce de leche )
140 g tejpor
60-70 g mogyoró
a csokis réteggel kezdem :
a vizet és a cukrot felteszem főni , kb : 5-6 ercig főzöm lassú tűzön .leveszem a gázról az edényt, hozzáadom a vajat , vaníliát s jól kikeverem hozzákeverem a tejport s a kakaót is .egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntöm a masszát, s hagyom hűlni , nem kell a hűtőbe rakni .karamellás réteghez a vizet cukrot felteszem főni , kb : 5 perc után leveszem a gázról és belekeverem a vajat és a karamellt ,majd utána a tejport is . ezt a masszát a csokisra öntöm óvatosan , kirakom mogyoróval. hűtő nélkül hagyom hűlni .s később felvágom kockákra. |
Forrás itt található: