Hozzávalók a tésztához:
300 g Liszt
200 g vaj vagy margarin
2 tojás sárgája
1/2 csésze cukor
2 evőkanál tejföl
2 teáskanál sütőpor
a hozzávalókat összegyúrom , 2 részre osztom , majd hütőbe rakom fél órára .
24 x 35 cm - tepsibe két lapot sütök belőle, 180 fokon 15 - 20 perc alatt .
Alma réteg
1 kg Alma 3/4 csésze cukor 1 citrom zselével az almát lereszelem hozzáadom a cukrot, kevés vizet és a zselét, kevergetve fözöm pár percig . |
diókrém
200 g őrölt dió
1 csésze tejszín 30 %
3/4 csésze cukor
300 g puha vaj
a cukrot és a tejszint felforralom ,amikor forr, hozzáadom a diót, kevergetem ,2 - 3 percig fözöm .
amikor már langyos a vajat is belekeverem .
a kihült tésztára kenem az almát, berakom egy kis időre a hütőbe .
utána a diókrémet simitom rá .
arra fektetem rá a másik lapot, amit csokimázzal vonok be . hütőbe teszem , s később vágom fel.
Forrás itt található: