Megosztás
Az íze csodás és pikk-pakk elkészíthető! Jobb kókuszos édességről álmodni sem lehet!
20 dkg vaníliás keksz
7 dkg vaj
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál kókusztej
A vaníliás krémhez: 2 tasak vaníliás pudingpor 8 evőkanál cukor 1 l tej 1 dl tejszínhab 3 evőkanál kókuszreszelék A kókuszkrémhez 3 dl habtejszín 3 evőkanál porcukor 6 evőkanál kókuszreszelék |
A tetejére:
5 dkg kókuszpehely
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
5 dkg kókuszpehely
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük
a vajjal, vaníliás cukorral és kókusztejjel együtt, majd robotgéppel
összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A pudingot a
cukorral és a tejjel összekeverjük, készre főzzük és kihűtjük. A habot
felverjük, belekeverjük a kókuszreszeléket és összedolgozzuk a
pudinggal, rákanalazzuk az alapra. A következő réteghez a habot közben
felverjük és beledolgozzuk a kókuszreszeléket, porcukrot és eloszlatjuk a
vaníliás krém tetején, majd hűtőbe tesszük. A kókuszpelyhet
sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokos sütőbe tesszük 3-5
percre, csak amíg egy picit megpirul. A krém tetejére szórjuk,
visszatesszük a hűtőbe és amikor már teljesen szilárd szeleteljük.
Forrás itt található: