Cseresznyés aszalt gyümölcsös krémtorta sütés nélkül, édes csábítás, remek édesség!


Megosztás

 

 






A puszedli és a kellemes gyümölcs íz teszi fantasztikussá ezt a sütit! Gyorsan elkészül, csak nehéz kivárni amíg megszilárdul. :)

Hozzávalók a laphoz:
30 dkg mézes puszedli
1 evőkanál méz
10 dkg vaj
5 dkg apróra tört mogyoró

A krémhez:
15 dkg vegyes aszalt gyümölcs keverék
1 dl cseresznyés gyümölcslé
6 dl habtejszín
3 tasak habfix
2 evőkanál porcukor
1 dl cseresznyés joghurt

A tetejére:
2 db mézes puszedli
5 dkg aszalt gyümölcs


Elkészítése:
A puszedlit szétmorzsoljuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is és jól összedolgozzuk. Majd a felét lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészül a krém. Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk a gyümölcslébe. A tejszínt felverjük, a habfixet, a porcukrot és a joghurtot is belekeverjük, majd az aszalt gyümölcsöket is hozzáadjuk. Nem kell lecsöpögtetni, nem baj, ha egy kis gyümölcslé is kerül bele. A krém felét az alapra halmozzuk, majd a félretett puszedlis masszát eloszlatjuk rajta és erre kerül a megmaradt krém. A két mézes puszedlit szétmorzsoljuk és megszórjuk vele a krém tetejét, eloszlatjuk rajta az aszalt gyümölcsöket is és lehűtjük. Mikor megszilárdul, vizes késsel szeleteljük.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...