Megosztás
A puszedli és a kellemes gyümölcs íz teszi fantasztikussá ezt a sütit! Gyorsan elkészül, csak nehéz kivárni amíg megszilárdul. :)
Hozzávalók a laphoz:
1 evőkanál méz
10 dkg vaj
5 dkg apróra tört mogyoró
A krémhez:
15 dkg vegyes aszalt gyümölcs keverék 1 dl cseresznyés gyümölcslé 6 dl habtejszín 3 tasak habfix 2 evőkanál porcukor 1 dl cseresznyés joghurt A tetejére: 2 db mézes puszedli 5 dkg aszalt gyümölcs |
Elkészítése:
A puszedlit szétmorzsoljuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is és jól összedolgozzuk. Majd a felét lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészül a krém. Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk a gyümölcslébe. A tejszínt felverjük, a habfixet, a porcukrot és a joghurtot is belekeverjük, majd az aszalt gyümölcsöket is hozzáadjuk. Nem kell lecsöpögtetni, nem baj, ha egy kis gyümölcslé is kerül bele. A krém felét az alapra halmozzuk, majd a félretett puszedlis masszát eloszlatjuk rajta és erre kerül a megmaradt krém. A két mézes puszedlit szétmorzsoljuk és megszórjuk vele a krém tetejét, eloszlatjuk rajta az aszalt gyümölcsöket is és lehűtjük. Mikor megszilárdul, vizes késsel szeleteljük.
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
A puszedlit szétmorzsoljuk és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót is és jól összedolgozzuk. Majd a felét lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és hűtőbe tesszük amíg elkészül a krém. Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk a gyümölcslébe. A tejszínt felverjük, a habfixet, a porcukrot és a joghurtot is belekeverjük, majd az aszalt gyümölcsöket is hozzáadjuk. Nem kell lecsöpögtetni, nem baj, ha egy kis gyümölcslé is kerül bele. A krém felét az alapra halmozzuk, majd a félretett puszedlis masszát eloszlatjuk rajta és erre kerül a megmaradt krém. A két mézes puszedlit szétmorzsoljuk és megszórjuk vele a krém tetejét, eloszlatjuk rajta az aszalt gyümölcsöket is és lehűtjük. Mikor megszilárdul, vizes késsel szeleteljük.
Forrás itt található: