Megosztás
Az elkészítése nagyon egyszerű, így a kezdők is bátran megsüthetik. Nem a megszokott recept, de nagyon fincsi!
8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 tojás
6 evőkanál olaj
0,5 dl tej
0,5 dl tejföl
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
12 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
A tetejére:
1 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és
robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta
felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjük 180
fokon. Eközben a túrót összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral
és a tejföllel. Kivesszük a sütőből a tésztát és ráhalmozzuk a túrót,
majd rákanalazzuk a tészta második felét, ezt követően 20 percen át
sütjük 180 fokon. A tepsiben hagyjuk kihűlni, közben a porcukrot a
vaníliás cukorral összekeverjük és megszórjuk vele és már szeletelhetjük
is.
Forrás itt található: