Megosztás
A barack rajongók a hideg időszakban is
élvezhetik kedvenc gyümölcsük ízét! A recept annyira egyszerű, hogy a
kezdők is meg tudják csinálni!
Hozzávalók a tésztához:6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
30 dkg barack befőtt
1 dl barackos joghurt
7 dl növényi habtejszín
2 tasak habfix
2 evőkanál porcukor
A tetejére:
6 evőkanál baracklekvár
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből
kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a
lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot is, majd beledolgozzuk a
tojáshabot. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon
sütjük 40 percen át. Közben a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet és a
porcukrot. A barack befőttet lecsöpögtetjük, felszeleteljük és a
joghurttal együtt belekeverjük a habba. Mikor a piskóta megsült,
kettévágjuk és mikor kihűl megkenjük a krémmel. A tetejére kenjük a
baracklekvárt és lehűtjük, majd szeleteljük.
Forrás itt található: