Megosztás
Ha nincs kedved sütni, de valami édességet akarsz készíteni a családnak, ezt a receptet érdemes kipróbálnod, remek édesség!
Hozzávalók az alaphoz:
30 dkg háztartási keksz
5 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
6 evőkanál tejszínhab
A krémhez:
40 dkg mascarpone2 evőkanál porcukor1 tasak vaníliás cukor1 tasak vaníliás pudingpor5 dl tej4 evőkanál porcukor1 tasak zselatin
A tetejére:
3 evőkanál áfonyalekvár
|
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd egy közepes méretű lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A pudingot, a cukrot és a tejet összekeverjük, megfőzzük és kihűtjük. A mascarponébe keverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. A zselatint 2-3 evőkanál langyos vízben feloldjuk és a pudinghoz adjuk, belekeverjük a mascarponés krémet is. Az egészet a kekszes alapra simítjuk és a tetején elkenjük a lekvárt. Lehűtjük és mikor a krém megszilárdul, szeletelhetjük is.
Forrás itt található: