Vaníliás csábítás sütés nélkül, ínycsiklandó áfonyalekvárral! Ennél fincsibb sütikét el sem lehet képzelni!


Megosztás

 




Ha nincs kedved sütni, de valami édességet akarsz készíteni a családnak, ezt a receptet érdemes kipróbálnod, remek édesség!

Hozzávalók az alaphoz:


30 dkg háztartási keksz
5 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
6 evőkanál tejszínhab

A krémhez:
40 dkg mascarpone2 evőkanál porcukor1 tasak vaníliás cukor1 tasak vaníliás pudingpor5 dl tej4 evőkanál porcukor1 tasak zselatin



A tetejére:

3 evőkanál áfonyalekvár





Elkészítése:
A kekszet összetörjük és összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd egy közepes méretű lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A pudingot, a cukrot és a tejet összekeverjük, megfőzzük és kihűtjük. A mascarponébe keverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. A zselatint 2-3 evőkanál langyos vízben feloldjuk és a pudinghoz adjuk, belekeverjük a mascarponés krémet is. Az egészet a kekszes alapra simítjuk és a tetején elkenjük a lekvárt. Lehűtjük és mikor a krém megszilárdul, szeletelhetjük is.


Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...