Hozzávalók
1,5 kg alma
8 tojás
20 dkg cukor
fél csomag sütőpor
20 dkg liszt
evőkanál kakaópor
A krémhez:
csomag vaníliaízű pudingpor 5 dl tej 20 dkg cukor 25 dkg margarin A tetejére: 15 dkg étcsokoládés tortabevonó |
Elkészítése
Az almát meghámozzuk durvára lereszeljük, kicsit nyomkodjuk, és egyenletesen egy nagy, alufóliával bélelt tepsibe nyomkodjuk.
A tojások sárgáját a cukorral és 4 evőkanál vízzel habos keverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A tésztátkettéosztjuk, az egyik felét a kakaóporral barnára színezzük. Az almára először a sárga, aztán a barna masszát kenjük rá. Előmelegített sütőben, közepes lángon 25 percig sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, azután gyúródeszkára borítjuk, s a fóliát lehúzzuk róla.
A krémhez a pudingport az előírt módon sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük. A margarint habosra kavarjuk, kanalanként a pudinghoz adjuk, és az almára kenjük.
Amint egy kicsit megdermed a tésztán a krém, a felolvasztott tortabevonót rákenjük, szintén dermedni hagyjuk.
Végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Tészta az alja. A recept szerint ugye alulra kell tenni az almát, rá a tésztát és amikor kiborítod a tepsiből akkor fordítva lesz. Azért is szokták fordított almásnak is nevezni!
Forrás itt található: