Gerbeaud-szelet – kezdő háziasszonyoknak is ajánlani tudom



 

Ez egy nagyon jó recept!  Sokáig eláll!  Én is megsütöttem már, nagyon finom lett!

Hozzávalók
    a tésztához 50 dkg finomliszt,
    25 dkg Ráma margarin,
    1 tojássárgája,
    1 mokkáskanál szódabikarbóna,
    4 evőkanál porcukor,
    1 csomag vaníliás cukor,
    1 dl tejföl,
    1 dkg élesztő,
    kevés tej;
    a töltelékhez barackíz,
    25 dkg darált dió,
    25 dkg porcukor,
    1 csomag vaníliás cukor;
    a tetejére csokoládémáz


Elkészítése
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és a tojássárgájával, a szódabi­karbónával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, meg a kevés tej­ben megfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Hideg helyen egy óráig pihentetjük, majd háromfelé osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, barackízzel megkenjük, és az összekevert töltelék felét rászórjuk. Erre fektetjük a második kinyújtott lapot, amit szintén barackízzel kenünk, és töltelékkel hintünk meg.


Végül a harmadik lappal befedjük, villával megszurkáljuk, és fél óráig  pihentetjük. Forró sütőben közepes lángon sötétsárgára sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd keserűcsokoládé mázzal vonjuk be a tetejét.

Keskeny, hosszúkás szeletekre vágjuk.

Sokáig eláll!

A konyakos meggy, a csokoládé drazsé és a macskanyelv feltalálása is Gerbeaud Emil nevéhez fűződik.

Elkészítése itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...