Hozzávalók 4 főre
Tésztához:
20 dkg cukor
4 tojássárgája
5 dkg zsír
2 dkg kakaó
1 cs sütőpor
20 dkg liszt
12 ek tej
Habhoz:
20 dkg cukor
4 tojásfehérje
Tetejére:
csokimáz
Elkészítés
A cukrot a zsírral, a tojássárgákkal habosra keverünk, hozzáadjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük. Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a tejet. Az egész masszát simára keverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük (kb. 20×30 cm-esbe), közepes hőfokon (kb. 180 fokon) sütjük. |
Elkészítjük a habot:
a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett kemény habbá verjük (kb.15 perc elég). Ha a tészta megsült, még melegen a tetejére kenjük a közben elkészült habot.
Langyos sütőben megszárítjuk (kb. 10 perc alatt)! Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.
Forrás itt található: