Ez egy nagyon nagy adag, ha kisebb a tepsi, vastagabb a tészta. Szeretjük a mézes sütiket, mert sokáig friss marad.
Hozzávalók
60 dkg liszt,
10 dkg ráma,
15 dkg porcukor,
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna,
2 egész tojás,
4 evőkanál langyos méz,
4 evőkanál tejföl,
csipet só,
Krém
3 vanília puding,
1 l tej,
1 ráma,
20 dkg porcukor
Elkészítése
A lisztet a szódabikarbónával összeszitáljuk, hozzákeverjük a porcukrot. Ehhez aztán mindent egyszerre tesszük, a tojásokat csipetnyi sóval felverjük, hogy egynemű legyen, a mézet (vegyes virágméz) a tejfölt, a rámát is megolvasztva, langyosan adjuk hozzá és jól kikeverjük. Négy felé osztjuk, kicsit pihentetjük, majd amilyen vékonyra csak lehet illetve tudjuk, kinyújtjuk, tepsi hátán picit túl sütjük, ettől lesz barna. |
A krém puding és ráma, ami cukorral habosra van kavarva, valamint tehetünk bele 3-4 evőkanál rumot, egy vanília aromát. A második krémre vékonyan barack lekvárt kenünk, azért így mert a lekváron nehezebb a krémet kenni.
Ez egy nagyon nagy adag,, ha kisebb a tepsi, vastagabb a tészta. Összeállítás után deszkát teszünk rá, arra valami nehezéket, így jól összenyomja a lapokat, másnap csokival bevonjuk.
Ezt a süteményt fogyasztás előtt 1 – 2 nappal el kell készíteni, mert addigra fog kellően megpuhulni, összeérni a süti.
35×40 es sütőlemezen sütjük
Ehhez kb. 20 dkg csokoládét olvasszunk meg!
Olvasztott csokoládé készítése: A csokoládét vízgőz felett szabad csak olvasztani úgy, hogy a víznek nem szabad forrnia, a csokoládénak nem szabad átforrósodni, mert attól csomósodik, és darabos lesz. Végig csak takarék lángon szabad a csokoládét olvasztani.
1 tábla csokoládéhoz olvasztás közben kb. 2 evőkanál étolajat kell tenni. Ha melegítés közben a csokoládé mégis túlmelegedne akkor le kell venni a gőzről és hagyni kell egy kicsit hűlni, majd visszatenni, amíg a kellő sűrűséget el nem éri. Ha az olvasztott csokoládét túl sűrűnek érezzük, akkor hígítani kell még egy kis étolajjal.
A csokoládéval bevont süteményt hagyjuk jól kihűlni és csak azután szeleteljük, forró vízbe mártott késsel, fűrészelő mozdulatokkal.
Forrás: Iluka
Tipp
-A krémet puding helyett tejbegríz és porcukorral kikevert vajjal helyettesítheted,
-szeder lekvárral +a grízes krém!csúcs
Forrás itt található: