Nagyon finom sütemény. Ezt a receptet szoktam használni, ha Rákóczi túróst sütök. Nagyon finom és könnyen gyorsan kész van. Mazsolával és vaníliás cukorral még meg lehet spékelni
Hozzávalók
30 dkg liszt,
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 tojássárgájal,
késhegynyi szódabikarbóna és
l1dl tejföl
Töltelék
50 dkg túró
15 dkg kristálycukor
3 dkg búzadara
2 tojássárgájával és
1 dl tejföl
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
Elkészítése
30 dkg lisztből 15 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával, késhegynyi szódabikarbónával és l dl tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, félig megsütjük, azután jön rá a töltelék. |
Töltelék:
50 dkg túrót összekeverünk 15 dkg kristálycukorral, 3 dkg búzadarával, 2 tojássárgájával és l dl tejföllel.
4 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verünk, a túróra simítjuk, majd tovább sütjük a tésztát.
4 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verünk, a túróra simítjuk, majd tovább sütjük a tésztát.
Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!
Forrás itt található: