Hortobágyi palacsinta – Nagyon szereti a család apraja nagyja



 

Gyakran készítek én is, nagyon finom! Lehet a töltelék darált hagyma, hús, csiperkegomba – jól bepanírozva, rántva. Minden variáció isteni…

Hozzávalók a palacsintához

    25 dkg liszt
    3 tojás
    3 dl tej
    szódavíz
    csipet só
    olaj





Töltelék

    2 fej vöröshagyma
    2-3 gerezd fokhagyma
    2 csirkemell-filé, de lehet sertéshúsból is
    őrölt kömény
    1 paprika
    1 paradicsom
    pirospaprika
    só
    olaj
    2 dl tejföl
    2 evőkanál liszt


Díszítéshez

    2 dl tejföl
    petrezselyemzöld

 Előkészítés:


Az anyagokból palacsintatésztát keverünk.

A tésztából 8-10 palacsintát sütünk.
A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Ízesítjük a köménnyel és sóval. Hozzáadjuk a húst és kicsit hosszabb lével jóízű pörköltet főzünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, kicsontozzuk.
A húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.
A pörkölt levét a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A besűrített mártásból 2-3 evőkanállal a húshoz adunk. Ezzel a masszával betöltjük a palacsintákat.

Tálalásnál a palacsintákra öntjük a paprikás mártást. Díszíthetjük tejföllel, petrezselyemzölddel és pár csepp piros zsírral a pörköltből.

Egyéb javaslatok: Készülhet más húsból is. Az előző napi maradék pörköltünket is felhasználhatjuk hozzá.




Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...