Megosztás
Élvezd Te is a sült szilva, és szeder süteménybe ágyazott ízharmóniáját! Finom, egyszerűen elkészíthető sütemény.
Összetevők:
100 g liszt
90 g étkezési keményítő
1 csomag szódabikarbóna
30 g cukor, vagy 1 ek. Stevia
60 g alacsony zsírtartalmú margarin
2 tojás
1 kortynyi szénsavas ásványvíz
800 g szilva
Néhány szeder
A tetejére:
200 gramm édes tejszín
1 csomag vaníliás cukor
200 g tejföl
Szeletelt mandula
cukor
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Egy 26 cm-es sütőformába tégy sütőpapírt, és margarinnal kend körbe. A szilvákat mosd meg, törd szárazra, felezd, vedd ki a magjukat. A lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport, a cukrot, és a stevia-t egy tálban keverd össze. Add hozzá az alacsony zsírtartalmú margarint, a tojásokat, valamint a szénsavas ásványvizet, és rövid idő alatt mixeld össze, míg homogén masszát nem kapsz. |
A tésztába illeszd bele a szilvákat, és a szederszemeket.
Az előmelegített sütő középső polcán süsd 180°C-on, kb. 30 percig.
A tejszínt keverd ki a vaníliás cukorral, add hozzá a tejfölt, és kend a tetejére. Végül serpenyőben karamellizált mandulával szórd meg.
Tipp: A tortát bármilyen szezonális gyümölccsel elkészítheted.
Forrás itt található:
Forrás itt található:
LINK