Megosztás
Mennyei finomság halandóknak
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
Elkészítése:
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
10 dkg vaj 1 evőkanál instant kávépor 6 evőkanál cukor 5 dkg fehér csokoládé 4 dl habtejszín A tetejére: 15 dkg étcsokoládé 1 evőkanál vaj 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor |
Elkészítése:
A tojást kettéválasztjuk és a fehérjéből
kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a
lisztet, a kakaót és a sütőport is, majd beledolgozzuk a habot.
Kivajazott sütőformába öntjük és 40 percen át sütjük 180 fokon. Közben
elkészítjük a krémet. A csokoládét megolvasszuk víz gőz fölött és
belekeverjük a vajat. A cukrot egy-két perc alatt egy picit
karámélízaljuk, adunk hozzá 1-2 evőkanál vizet ha szükséges. Majd
belekeverjük a vajas csokoládéba és hozzáadjuk a kávéport, folyamatos
kavargatás mellett kihűtjük. A habot felverjük és belekeverjük a krémet.
A piskótát háromba vágjuk és megkenjük a krémmel. Vékonyan bevonjuk
vele a külsejét is. A csokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat,
valamint a kakaóport és bevonjuk vele a sütemény külsejét. Egy órára
hűtőbe tesszük, hogy szilárddá váljon, majd szeleteljük.
Forrás itt található: