Mascarponés baracktorta sütés nélkül – nagyon krémes és nagyon ízletes sütemény


Megosztás

 

 



Fincsi és gyors recept, csak ki kell várni amíg lehűl a süti 

Hozzávalók a laphoz:
30 dkg kakaós keksz
5 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
6 evőkanál habtejszín

A krémhez:
50 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
2 tasak habfix
35 dkg barack
2 tasak vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor

A tetejére:
10 dkg barack
2 tasak átlátszó tortazselé


Elkészítése:
A kekszet apróra törjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk a vajjal együtt, majd hozzáadjuk a habtejszínt és az egészet jól összekeverjük a keksszel. Tortaformába tesszük, érdemes olyat választani amelyiknek lekapcsolható az oldala. Elkészítjük a krémet. A barackot megtisztítjuk és felkockázzuk. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a habfixet. Közben a mascarponét krémesre keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a barackot is és összedolgozzuk a habbal. Az egészet belehalmozzuk a tortaformába. A barack szeletekkel díszítjük a tetejét. A tortazselét az előírásoknak megfelelően feloldjuk és a tetejére öntjük, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük a süteményt. Ezután óvatosan lekapcsoljuk a tortaformát és szeleteljük.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...