Megosztás
Igazi Dr. Oetker nyalánkság egyenesen a hűtőszekrényedből. Hagyd magad elcsábítani!
Hozzávalók (kb. 16 szelethez)
A tortaformához (26 cm átmérőjű)
Némi zsírSütőpapír
A piskótához:
2 tojás (M-es méret)
60 g cukor
1 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
60 g búzaliszt
Fél teáskanál Dr. Oetker sütőpor
A töltelékhez:
1 kg alma 1 citrom leve 150 ml víz 150 g cukor 2 csomag vaníliaízű desszert öntet 2 tojás (M-es méret) A krémhez: 400 g hideg tejszín 1 csomag Dr. Oetker zselatin fix (15 g) 50 g Dr. Oetker reszelt étcsokoládé Előkészítés:
Kend ki a sütiformát zsírral, és béleld ki sütőpapírral. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
|
A piskóta készítése:
A tojásokat egy keverőtálba téve a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt egy mixerrel verd fel jó habosra. A masszát vaníliás cukorral is verd még 1 percig, majd további két percig. Tedd hozzá a lisztet, és a sütőport, majd a legalacsonyabb fokozaton keverd össze. A tésztát simítsd bele egy tortaformába, és csúsztasd be a sütőbe. Sütési idő: kb. 18 perc közepes fokozaton. Miután megsült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
A töltelék:
Az almákat mosd meg, hámozd meg,
és durvára reszeld meg. Keverd el a citromlével, vízzel, cukorral,
desszertöntettel és tojásokkal egy magas falú tálban. Állandó keverés
közben forrald fel, majd gyakori keverés mellett 3 percig főzd. Hagyd
kihűlni a masszát. Távolítsd el a sütőpapírt a tortáról. A masszát
simítsd el, és legalább 3 órára, de a legjobb, ha egy egész estére
teszed be a hűtőszekrénybe.
A krém:
A tejszínt keverd
kis a zselatinnal a csomagoláson lévő utasítások szerint, majd helyezd
el az almás massza tetején. Szórd meg reszelt csokoládéval. Lazítsd meg,
és távolítsd el a tortagyűrűt. Tálalásig tartsd hűtőszekrényben.
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás itt található: