Sajtos-joghurtos pogácsa




 A tésztához:


2 dkg élesztő
1/2 dl tej
cukor
50 dkg liszt
1 csapott evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
25 dkg margarin
2 dl natúr joghurt
1 tojás

A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt

Az élesztőt a tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük 1 csapott evőkanál sóval és 10 dkg reszelt sajttal (ami lehet füstölt is), majd ezt a keveréket elmorzsoljuk a margarinnal. Fészket készítünk a közepébe, amibe beleöntjük a joghurtot, a felfuttatott élesztőt és 1 tojást. Összegyúrjuk, visszatesszük a tálba, és egy éjszakára – vagy pár órára – hűtőben pihenni hagyjuk. Másnap fél cm vastagra kinyújtjuk, összehajtjuk, megint kinyújtjuk, késsel megcsíkozzuk, 1 tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, kiszaggatjuk és sütjük.

Kósáné Tinkó Mária receptje.




Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/sajtos-joghurtos-pogacsa/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...