Joghurtos-epres szelet


Megosztás


 
Tészta:

    6 tojás
    6 evőkanál kristálycukor
    6 evőkanál liszt

A tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a fehérjehabhoz adjuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Egy lapot sütünk belőle.

Krém:

    2 csomag pudingpor (lehet vanília vagy eper is)
    tej és cukor
    2 kis pohár epres joghurt
    5 dl habtejszín
    50 dkg eper

A 2 csomag pudingport a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük (arra figyeljünk csak oda, hogy amennyi a joghurt mennyisége, annyival kevesebb tejet használjunk a főzésnél!). Belekeverünk 2 pohár epres joghurtot. A felvert tejszínhab felével fellazítjuk krémet, megkenjük a lapot, epret darabolunk a tetejére, kissé belenyomkodjuk, majd rákenjük a maradék tejszínhabot és eperszeletekkel díszítjük.

A képen látható mennyiség dupla adagból készült.

Czine Zsuzsanna receptje. 


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!

Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...